måndag 2 oktober 2017

Stiftade/tejpade brudbuketter

Hej! Under 2 dagar för några veckor sedan så gjorde vi stiftade/tejpade brudbuketter för första gångenDet är en gammal teknik och ett mycket fint hantverk som används tillochmed idag ibland. 

Tekniken går ut att man snittar blomman vid rätt läng så där blommans själk slutar ska man börja ståltråden den till den rätta vinkel. 



Vi skulle göra tärnbuketter men på den punkten så beräknade jag en aningens fel och det blev en brudbukett istället. Så till nästa gång måste jag tänka på att göra mina blommor mycket kortare.
Från sidan. Jag hade även lite problem med att buketten blev för luftig och man såg lite ner till ståltråden. Det lösta jag med att ha lite kortare grönt med i buketten, det gjorde även att det blev ett djup i buketten utan att det tappade formen eller såg sin teknik.
Från undersidan. Jag använde mig av läderblad och asparagus plomosos till manchett. Läderbladen stiftade jag också men asparagusen hade jag för att dölja läderbladens stiftning.

Detta var svårt men så roligt att testa på och nu i efterhand så gör jag gärna det igen. Det tog långtid men övar man tillräckligt så får man uppfarten.

När det hade gått 4 dagar sedan jag snittade av mina blommor och dom har inte dragit vatten sedan dess men buketten håller fint ändå. Ser ur som jag gjorde den igår men rosorna har blivit mjuka men ändå väldigt fina.

1 kommentar:

  1. Vilket bra blogginlägg detta var Emelie! Bra sammanfattning av uppgiften, bilder på teknikmoment samt sammanfattning av resultat och förbättringsområden. Kul att höra att hållbarheten var så bra trots att blommorna ej fått vatten. Då förstår man vikten av att de är ordentligt snittade och vattendragna innan an börjar med arbetet. Jättebra Emelie :-)
    /Katarina

    SvaraRadera